המעליות שינו את חיינו לפני כמה עשרות שנים והיום אין כמעט בניין גבוהה שנבנה לגובה של מעל שלוש קומות ולא מצטייד בה. סקרנו עבורכם אילו סוגים קיימים היום בשוק.
סוגים שונים של מעליות הפכו נפוצות מאוד בחמישים השנה האחרונות בישראל. ממעליות הידראוליות ששימשו בעיקר בתעשייה ועד לאלו הביתיות שאנחנו מכירים מבנייני המגורים שלנו. המעליות הללו הולכות והופכות להיות טכנולוגיות, בטוחות ויעילות יותר עם כל שנה. ניתן למצוא כיום מגוון רחב מאוד של גדלים, עיצובים, מהיריות עבודה וטכנולוגיות שונות שמשולבים במעליות השונות כדי להתאים אותן על פי הצרכים של הלקוח. כשכל לקוח והצורך שלו. ישנן מעליות הידראוליות, חשמליות ומגוון סוגים רב ורחב של מעליות נוספות.
איך לבחור מעליות בצורה טובה
כשרוצים להוסיף מעלית בשלב התכנון או למבנה קיים יש לקחת בחשבון שיקולים הנדסיים שונים. בדרך כלל, במידה והוספת המעלית משוכללת עוד באפיון של המבנה, מי שיחשב איזו מעלית נדרשת למקום יהיה האדריכל של הפרוייקט. הוא יקח בחשבון כמובן את השיקולים הרבים ואת הרצונות של דיירי המבנה. השיקולים האחרים שלו יהיו הוצאות החשמל, מחיר המעלית, מספר האנשים שהיא מסוגלת להכיל, המשקל שהיא יכולה לשאת, מהירות ההנעה שלה והמעבר בין הקומות והעבודה השקטה. כל אלו יצרו ביחד סט עדיפויות שממנו יהיה ניתן להרכיב סדר עדיפות לרכישת מעלית חדשה.
מעלית הידראולית או חשמלית
מעליות הידראוליות כשמן כן הן, מופעלות בעזרת מערכת הידראוליקה ולחצים שונים בשילוב חשמל. מערכת מעלית חשמלית תהיה כזאת שפועלת על חשמל בלבד. את המערכת ההידראולית ניתן להתקין רק בבניינים שגובהם עד לשש קומות והן נעות יחסית מאוד מהר בעזרת הבוכנות שלהן. בשני סוגי המעליות הללו יהיה צורך להתקין חדר או ארון מכונות בהן תותקן המשאבה של המעלית.